In 2011 zendt u uw robot naar kantoor

Kantoorrobot 'Anybot'.

Geen files, rustig thuiswerken en toch de roddel bij de koffieautomaat of die belangrijke vergadering niet missen? Het kan binnenkort  want een van de opkomende trends in 2011 is de kantoorrobot, zo voorspelt de New Scientist.

Het werkt heel simpel: de beweegbare, manshoge robot op kantoor is oog, oor en spreekbuis op afstand. Via de computer thuis bedient u het apparaat, rijdt rond door de kantoortuin en bent voor iedereen aanspreekbaar. In de tussentijd hoeft u uw huis niet te verlaten.

“Talking to a robot colleague might feel strange at first, but people seem to get used to it quite quickly”, noteert de New Scientist. Twee modellen introduceert het blad: de Texai en de Anybot. Hieronder een introductie van de Texai. Meer video’s op de websites van de twee bedrijven.