Verdacht pakketje gevonden in gebouw milieudienst Dordrecht

In het gebouw van de Milieudienst Zuid-Holland Zuid in Dordrecht is vanmiddag na een verdacht pakketje gevonden. Na onderzoek van de Explosieven Opruimingsdienst bleek het niet om een explosief te gaan, hoewel het voorwerp er wel veel op leek. Dat heeft een politiewoordvoerder tegen het ANP gezegd.

Het gebouw van de Milieudienst werd eerder vanmiddag na de bommelding ontruimd. Ongeveer 350 mensen werden geëvacueerd. De politie zette een groter gebied rondom het gebouw af.

Het is niet de eerste keer dit jaar dat de Milieudienst en zijn medewerkers zijn bedreigd. RTV Rijnmond schrijft dat ambtenaren van de dienst het afgelopen jaar “regelmatig” kogelbrieven ontvingen of op weg naar huis werden gevolgd. Volgens Rijnmond zouden de bedreigingen afkomstig zijn uit de hoek van kamerverhuurders.