'Daddy Cool' Bobby Farrell is overleden

Boney M members from Germany strolling across Red Square.
Boney M members from Germany strolling across Red Square. RIA Novosti

Zelf mocht hij niet zingen op de platen van de groep Boney M., die vooral in de jaren zeventig bij miljoenen werden verkocht. Maar toch werd Bobby Farrell, de dunne danser met het bolronde afrokapsel, door iedereen beschouwd als de zanger van de groep. Vanochtend is hij overleden, op een hotelkamer in Sint Petersburg, waar hij gisteravond nog optrad met een eigen groepje. Hij was 61 jaar.

Bobby Farrell kwam uit Aruba, werkte in Duitsland als danser en diskjockey en werd in 1974 door de slimme Duitse producer Frank Farian ontdekt als blikvanger voor Boney M., het Caraïbisch ogende zanggroepje waarmee de discorage van die dagen bekwaam werd uitgemolken. In de opnamestudio was het Farian zelf die de diepe mannenstem voor zijn rekening nam. Maar op de discopodia trok de mimende Farrell volop de aandacht met zijn schokkerige lijf. Hij leek, de echte ‘Daddy Cool’.

Na de opheffing van Boney M. was alleen Farian er rijk aan geworden. Farrell vestigde zich in Amsterdam Zuid-Oost en speelde in 2005 in een reclamespotje voor verzekeringsmaatschappij Ohra, dat hij was geëindigd als attractie voor bejaarden. De werkelijkheid was niet veel rooskleuriger.