Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Voetbal

Bobby Farrell (Boney M.) overleden

Bobby Farrell, voorman van de popgroep Boney M., is vanochtend op 61-jarige leeftijd in zijn hotelkamer in Sint Petersburg overleden. Dat heeft zijn agent John Seine bekendgemaakt.

De doodsoorzaak is nog niet bekend. Hij heeft gisteravond nog opgetreden met zijn band en zou vrijdag een show in Italië geven.

Boney M.
Bobby Farrell (61) was zanger, danser en dj. In 1976 kwam hij bij de Duitse groep Boney M., die bekend werd met hits als Sunny, Ma Baker en Rivers of Babylon. Zie hier de discografie van Boney M. In Nederland was de band goed voor vier nummer 1-hits. Wereldwijd verkocht Boney M. meer dan 150 miljoen platen.