Af en toe zon

Het blijft de komende dagen kwakkelen in Nederland. Overdag komt de temperatuur enkele graden boven nul uit, maar ’s nachts vriest het, zeker landinwaarts, een paar graden.

Vanavond en vannacht vriest het in het oosten en zuidoosten van het land enkele graden. Als het even opklaart kan het in Limburg of de Achterhoek nog tot 5 graden vriezen. In het noorden en westen komt de temperatuur niet onder nul. Het is veelal bewolkt en sterk nevelig. Lokaal valt een spatje motregen wat op een koude ondergrond plaatselijke gladheid kan veroorzaken.

Op de laatste dag van dit jaar is het grijs en somber. Het is bewolkt en nevelig met soms wat lichte motregen. In Limburg is de koude lucht nog wat plakkerig, in het heuvelland wordt het niet veel warmer dan 1 of 2 graden terwijl het langs de westkust 5 of 6 graden wordt. Er waait noordwestelijke wind, kracht 2 tot 3.

Tijdens de jaarwisseling ligt de temperatuur over het algemeen een paar graden boven nul. Vooral ten zuiden van de grote rivieren is het mistig.

In het nieuwe jaar blijft de wind uit het noordwesten waaien. Tijdens de nacht en vroege ochtend vriest het licht, overdag komt de temperatuur enkele graden boven nul. De zon breekt af en toe door en soms valt er een winterse bui.