6 redenen om uit te gaan

1 dance

SuperRauw

A’dam: Trouw. Do 30 dec, 22.30u. Kaarten: 17-20 euro. rauwblog.nl

De derde SuperRauw van 2010 vind plaats op de nieuwe Amsterdamse thuis basis Trouw. Met in de grote Trouw zaal een live concert van JXL’s Cosmic Rave en draaien Riton, Joost van Bellen en Hey Today!, in de Verdieping draaien Alexander Robotnick, Disc Twins en Tom Trago.

2 feest

All is One: Amsterdams Glorie

Amsterdam: Hotel Arena. Vr 31 dec, v.a. 22.00u. Kaarten: v.a. 25 euro (35 euro incl. diner). www.allisone.nl

Het Amsterdamse nachtleven vormt de ingrediënten voor de jaarlijks terugkerende nacht ‘Amsterdamse Glorie’. De nachtburgemeester, Isis, is één van de hoofdacts van een line-up voor een avond vol disco, world grooves en tech-house. Verder met Egbert Jan Weeber, Arjuna Schiks, Daniel Zuur, Kareem Raihani, Krien Jozeph in drie verschillende zalen.

3 feest

Who’s afraid of red?

Den Haag: Bink 5 Hoog. Vr 31 dec 22.00-05.00u. Kaarten: 30 euro. www.whosafraid.nl

Drie zalen met uiteenlopende muziekstijlen. The Foyer: Blue! Nood! Club! feat. Jen Min Lau (soul, jazz, funk), Le Pipe Elitair feat. Spike & Vince (40’s, 50’s, 60’s). The Studio: Tabass-Co Feat. Alex Montoya, Don Moussa, The Soulslammer, Boris de Luxe on Sax (afro, latin, ska, boogaloo, rare grooves, reggae, brasil, exotica). The Gym: !sGoed feat. Sam Rafael & Kevin Mark, Offshore, CDJ-Coen (techno, deep house , minimal).

4 coverbands

Alternative Oud En Nieuw

Rotterdam: Exit. Vr 31 dec, 21.00u. Kaarten: 15 euro. www.tocado.com

Exit presenteert een programma met alternatieve coverbands en dj’s. Alternative Surpise Coverband, bestaande uit leden van diverse Rotterdamse bands, speelt covers van The National, Joy Division, Nirvana, The Verve, Pixies en Snow Patrol. Stooker, zanger van de Spirals, speelt covers van The Beatles tot The Cure, en van Peter Tosh tot David Bowie en U2. Verder: dj’s Buddha, Leen Steen en Cklausz & Thomasz.

5 circusfeest

Nightlife Circus

Utrecht: Central Studios. Vr 31 dec, 22.00-07.00u. Kaarten: 50 euro. www.nightlifecircus.nl

Een nachtcircus met acrobaten, jongleurs, vuurspuwers, clowns en muziek. Line-up: o.a. Juan Sanchez, Bart Skils, Erick E, Joost van Bellen, Nobody Beats The Drum en Don Diablo.

6 steppen

Nieuwjaars StepAround

Rotterdam. Zo 2 jan, start om 10.30 uur vanaf de Overblaak. Inschrijfgeld: 5 euro. www.aroundtown.nl

Begin het nieuwe jaar met een gezond gevoel en step al die oliebollen eraf met een tocht langs de hoogtepunten van de Maasstad. Neem een step mee of huur een Kickbike.