Waarom ‘Kennedy Center’ vanmorgen trending is op Twitter

Elke ochtend kijkt nrc.nl naar een ‘trending topic’, een van de onderwerpen waar het meest over wordt gesproken op Twitter. Vandaag wordt er veel getwitterd over ‘Kennedy Center’. Gisteravond werd in de VS het gala van de Kennedy Center Honors uitgezonden.

De awards worden sinds 1978 jaarlijks uitgedeeld aan een select groepje mensen dat volgens de jury een wezenlijke bijdrage heeft geleverd aan de Amerikaanse popcultuur. De 33e editie van het gala werd gehouden op onze Sinterklaasavond en gisteravond uitgezonden in een show van anderhalf uur (twee uur als je de reclames meetelt).

Geëerd met een Kennedy Honor werden dit jaar Merle Haggard, Jerry Herman, Bill T. Jones, Paul McCartney en Oprah Winfrey.

Dave Grohl en Norah Jones brachten Paul McCartney een ode door zijn nummer ‘Maybe I’m Amazed’ voor hem te zingen.

http://www.youtube.com/watch?v=G6R_U-23s9U