Niets mis met huwelijk Hef

FILE - Hugh Hefner, left, and Crystal Harris arrives at the premiere of "Iron Man 2" at the El Capitan Theatre in Los Angeles in this April 26, 2010 file photo. Hefner says he's gotten engaged again. Hefner said in a Twitter message early Saturday Dec. 24, 2010 that he'd given a ring to girlfriend and Playmate Crystal Harris, saying she burst into tears. (AP Photo/Matt Sayles, File)
FILE - Hugh Hefner, left, and Crystal Harris arrives at the premiere of "Iron Man 2" at the El Capitan Theatre in Los Angeles in this April 26, 2010 file photo. Hefner says he's gotten engaged again. Hefner said in a Twitter message early Saturday Dec. 24, 2010 that he'd given a ring to girlfriend and Playmate Crystal Harris, saying she burst into tears. (AP Photo/Matt Sayles, File) Hugh Hefner en zijn zestig jaar jongere vriendin Crystal Harris. Foto AP/Matt Sayles.

Aan huwelijken tussen oudere mannen en jonge vrouwen kleeft het stigma van perverse behoeftebevrediging. Ouwe geilbak gaat onoprechte relatie aan met jonge, mooie golddigger. Maar is er werkelijk iets mis met deze ‘december-mei-huwelijken’?

Nee, betoogt deze auteur van Slate Magazine naar aanleiding van de verloving tussen Playboy-baas Hugh Hefner en model Chrystal Harris. Alleen al statistisch blijken huwelijken tussen partners met een aanzienlijk leeftijdverschil standvastiger - al is de reden dat ze niet in een scheiding eindigen ook vaker de dood.

Bekijk het eens positief. Een financieel onafhankelijke, stabiele oudere man begeleidt een jonge vrouw door haar moeilijke twintigerjaren. En elke relatie is toch op een bepaald opzicht wel in onbalans? Waarom zou je überhaupt kritiek hebben op de biologische drang naar een vrouw van vruchtbare leeftijd, en de moederlijke drang naar materiële veelheid voor de pasgeborene?