In beeld: 6.934.196.000 mensen op de aarde

De beroemde Ameyoko markt in Tokio is volgepakt met eindejaarsshoppers. Foto AP / Itsuo Inouye
De beroemde Ameyoko markt in Tokio is volgepakt met eindejaarsshoppers. Foto AP / Itsuo Inouye De beroemde Ameyoko markt in Tokio is vandaag volgepakt met eindejaarsshoppers. Foto AP / Itsuo Inouye

Aan het einde van dit jaar wonen er waarschijnlijk bijna 7 miljard mensen op deze wereldbol.

Dat heeft de Deutschen Stiftung Weltbevölkerung berekend. Dat betekent dat er zo’n 80 miljoen mensen bij zijn gekomen ten opzichte van vorig jaar.

Nog wat feitjes van deze Duitse stichting:

 • Ergens halverwege 2011 gaan we met z’n allen over de 7 miljard heen.
 • Elke seconde worden gemiddeld 2,6 mensen geboren.
 • 82 procent van de wereldbevolking leeft in de ontwikkelingslanden.
 • In 2025 zijn er naar verwachting 8 miljard mensen op aarde.
 • Kijk hier naar een filmpje over de trends in de bevolkingsgroei. Het punt wat hierin gemaakt wordt: het heeft 250.000 jaar gekost om een wereldbevolking te krijgen van 1 miljard mensen, maar het kostte slechts iets meer dan een decennium om van 6 naar 7 miljard te gaan. Voor de liefhebber brengt ook Discovery Channel de toekomst van de bevolkingsgroei in beeld.

  Shi’itische pelgrims bidden bij de heilige plaats van imam Moussa al-Kadhim in Bagdad. Foto Reuters / Saad ShalashShi’itische pelgrims bidden bij de heilige plaats van imam Moussa al-Kadhim in Bagdad. Foto Reuters / Saad Shalash

  Paus Benedictus XVI arriveert in Palermo voor een openluchtmis. Volgens de politie zijn er dertigduizend mensen op de been. Foto AFP / Vincenzo PintoPaus Benedictus XVI arriveert in Palermo voor een openluchtmis. Volgens de politie zijn er dertigduizend mensen op de been. Foto AFP / Vincenzo Pinto

  De Haïtiaanse presidentskandidaat Michel 'Micky' Martelly (midden) danst voor het publiek terwijl hij rijdend door de straten in Port-au-Prince gaat. Foto AP / Dieu Nalio CheryDe Haïtiaanse presidentskandidaat Michel 'Micky' Martelly (midden) danst voor het publiek terwijl hij rijdend door de straten in Port-au-Prince gaat. Foto AP / Dieu Nalio Chery

  Noord-Koreaanse soldaten tijdens een grote militaire parade om de 65e verjaardag van de regerende communistische partij te vieren in Pyongyang, Noord-Korea. Foto AP / Xinhua, Yao DaweiNoord-Koreaanse soldaten tijdens een grote militaire parade om de 65e verjaardag van de regerende communistische partij te vieren in Pyongyang, Noord-Korea. Foto AP / Xinhua, Yao Dawei

  Een blik op het 'Michigan Stadium' waar deze maand de Michigan State Spartans tegen de Michigan Wolverines speelden. Met een opkomst van 113.441 mensen is dit het grootste publiek dat ooit naar een ijshockeywedstrijd heeft gekeken. Foto Leon Halip / AFP / Getty ImagesEen blik op het 'Michigan Stadium' waar deze maand de Michigan State Spartans tegen de Michigan Wolverines speelden. Met een opkomst van 113.441 mensen is dit het grootste publiek dat ooit naar een ijshockeywedstrijd heeft gekeken. Foto Leon Halip / AFP / Getty Images

  Tienduizenden mensen bezoeken een massabijeenkomst om de 23ste verjaardag van de oprichting van Hamas te vieren in Gaza-stad. Foto AFP / Said KhatibTienduizenden mensen bezoeken een massabijeenkomst om de 23ste verjaardag van de oprichting van Hamas te vieren in Gaza-stad. Foto AFP / Said Khatib

  Inwoners van het Chinese Suining zoeken massaal hun toevlucht in het zwembad om aan de zomerhitte te ontsnappen. Foto Reuters / StringerInwoners van het Chinese Suining zoeken massaal hun toevlucht in het zwembad om aan de zomerhitte te ontsnappen. Foto Reuters / Stringer

  Javaanse supporters verzamelen zich massaal voor een loket dat kaartjes verkoopt voor een voetbalwedstrijd tussen Indonesië en Maleisië in de AFF Suzuki Cup. Foto Reuters / Dadang TriJavaanse supporters verzamelen zich massaal voor een loket dat kaartjes verkoopt voor een voetbalwedstrijd tussen Indonesië en Maleisië in de AFF Suzuki Cup. Foto Reuters / Dadang Tri