Gezocht: 1.200 nieuwe werknemers voor Audi

De autoproducent heeft dringend hoogopgeleid personeel nodig.

Audi gaat volgend jaar 1.200 hoog opgeleide werknemers aantrekken, zo heeft de Duitse autofabrikant bekendgemaakt.

Het automerk uit Ingolstadt in Beieren wil de komende vier jaar 11,6 miljard euro investeren in productvernieuwing en technologie. „Voor innovatie zijn mensen nodig”, zo stelt Audi-bestuurslid Thomas Sigi in een persbericht. Met de aan te trekken „experts” hoopt Audi vooral de eigen expertise in accu’s en lichtgewicht constructies te vergroten.

Met de investering van 11,6 miljard wil Audi een voorsprong nemen in de markt voor energievriendelijke personenauto’s. Meer dan 9 miljard euro zal worden gestoken in de ontwikkeling van elektrische en hybride modellen, zoals de Audi R8 e-tron, de eerste elektrische sportwagen van het merk. Het model moet in het najaar van 2012 op de markt komen.

Het investeringsplan is het grootste in de geschiedenis van het autobedrijf. „Met deze investering leggen we het fundament voor duurzame, winstgevende groei en ondersteunen we onze ambitie om leidend te zijn in het luxe segment van de automarkt”, zo liet bestuurslid Axel Strotbek weten.

Ten minste 5 miljard euro van de investering komt ten goede aan de fabrieken in Ingolstadt en Neckarsulm (bij Stuttgart). De kapitaalinjectie zal daarom ook goed zijn voor de werkgelegenheid in Duitsland, zo stelt het automerk. Vorig jaar trok Audi naar eigen zeggen al 500 extra ingenieurs en 780 trainees aan. Het bedrijf, dat in handen is van Volkswagen, heeft ook fabrieken in Oost-Europa, België en Spanje. (NRC)