Drenthe en Hércules in conflict om salaris

Voetballer Royston Drenthe heeft een financieel conflict met Hércules Alicante en weigert zich daarom te melden bij zijn Spaanse club. De Nederlandse aanvaller zegt vandaag in De Telegraaf dat hij al een half jaar geen volledig salaris heeft ontvangen.

De Spaanse media meldden begin deze week dat de jonge international spoorloos was. Drenthe meldde zich niet op het trainingsveld, maar verblijft in zijn geboorteplaats Rotterdam. „Het moet duidelijk worden dat dit geen probleempje van een dag of tien is. Sinds Real Madrid me in juli aan Hércules verhuurde, heb ik nog geen enkele keer mijn volledige salaris ontvangen. Vier maanden kreeg ik helemaal niets en twee keer de helft”, aldus Drenthe.

Volgens de speler zou Alicante zijn volledige loon overnemen van Real. „Dat moet het bestuur gewoon nakomen. Als het probleem wordt opgelost, stap ik in het eerste het beste vliegtuig richting Alicante. En dan zal ik de trainer, mijn medespelers en de fans excuses maken. Zij hebben er eigenlijk niks mee te maken.”

Als Alicante weigert zijn verplichtingen na te komen, moet Real ingrijpen, vindt Drenthe. (ANP)