7 redenen om uit te gaan

Expo over de fun-factor
Expo over de fun-factor

1 muziek

Kingfisher Sky + The Dust Connection

Tilburg: 013. Tijd: 20.30u. Entree: 10 euro. www.013.nl

De muziekstijl van Kingfisher Sky laat zich nog het beste omschrijven als ‘progressive myth-rock’. The Dust Connection maakt avontuurlijke muziek, uiteenlopend van metal tot progressieve rock met atmosferische en etnische invloeden.

2 (familie)theater

De Storm 8+

Breda: Chasse Theater. Tijd: 15.00-17.00u. Kaarten: 5-20 euro. www.toneelmakerij.nl

Rieks Swarte en Liesbeth Coltof ensceneren samen Shakespeares toneelstuk De Storm. Vanuit de overtuiging dat alles verbeeld kan worden, toveren zij spelers, poppen, spullen en muziek tot een meeslepend totaaltheater. Tournee t/m 20 februari.

3 clubavond

Colors X Hessle Audio

Amsterdam: TrouwAmsterdam. Tijd 22.30u. Entree: 12-15 euro. www.trouwamsterdam.nl

Clubavond Colors brengt net voor het einde van het jaar nog een aflevering met het Engelse label Hessle Audio. Ramadanman, Untold en Addison Groove staan onder andere op het programma. Maar ook Ben UFO, de mede-eigenaar van Hessle Audio, steekt het kanaal over.

4 Kindercollege

Biodiversiteit in de Oertijd

Denekamp: Natura Docet. Tijd: 13.30u. Prijs: 1 euro extra op entree (2,50/5 euro). www.naturadocet.nl

Dr. Eric Mulder, de paleontoloog van Natura Docet, gaat uitleggen of er vroeger, heel vroeger, ook zo veel diersoorten waren als nu. Of waren er juist minder? En waar lag dat dan aan? Waren er in de oertijd ook planten met bloemen op het land, vogels in de lucht en vissen in de zee? Waren al die soorten van leven hetzelfde als nu of misschien veel groter, zoals reuzellibellen en reuzenbomen en reuze dinobeesten? En, waarom zijn ze er nu niet meer?

5 tentoonstelling

Funware

Eindhoven: MU, Emmasingel 20. T/m 16 jan. www.mu.nl

De internationale tentoonstelling Funware gaat over de funfactor in softwareontwikkeling, en de vele manieren waarop kunstenaars ermee aan de haal gaan in heden en verleden. Zeventien uiteenlopende en veelal interactieve projecten, waarin het spelen met software het uitgangspunt is, worden hiervoor in MU bijeen gebracht.

6 Festival

Ramblin’ Rose

Nijmegen: Doornroosje. Tijd: 20.00u. Entree: 8 euro. www.nijmegenrockcity.nl

Nijmegen RockCity presenteert een nieuw festival met Nijmeegse acts. Vanavond zullen onder andere Bambix, Bandito (met EP-presentatie) en drie andere acts het jaar goed uitluiden.

7 muziek

The Ex + Fendika

Utrecht: SJU Jazzpodium. Tijd: 21.00u. Kaarten: 7,50-12,50 euro. www.sjujazz.nl

The Ex mixt samen met de Ethiopische groep Fendika in verschillende combinaties van duo’s en trio’s. Zij worden vanavond bijgestaan door trombonist Wolter Wierbos en klarinettist Xavier Charles.