5 redenen om tv te kijken

Tygo Gernandt is de engerd. scene uit de film "Van God Los" FOTO: RCV
Tygo Gernandt is de engerd. scene uit de film "Van God Los" FOTO: RCV

1 DOCU

Dagboek van onze helden – De Nederlandse missie in Afghanistan: In Memoriam

NationalGeographic, 21.00-21.30u.

Documentaireserie over het dagelijks leven van de Nederlandse militairen in Afghanistan. Van routineklussen tot riskante patrouilles.

2 voetbal

NOS Studio Sport Jaaroverzicht WK Voetbal 2010

Ned.1, 22.05-23.15u.

Sportverslaggever Bert Maalderink en voetballer Wesley Sneijder blikken terug op het WK voetbal 2010. Oranje speelde in Zuid-Afrika voor de derde keer in de historie een WK-finale. En weer werd, helaas, verloren. De wekenlange Oranjekoorts bereikte een hoogtepunt tijdens de boottocht en huldiging van de selectie in Amsterdam.

3 FILM

Van God Los

Ned.3, 22.00-23.25u.

Snoeiharde maar subtiele film over gangsters in Limburg, geïnspireerd op de bende van Venlo. Met Egbert Jan Weeber, Angela Schijf en Tygo Gernandt. (Pieter Kuijpers, 2003)

4 COMEDY

Najib Amhali: Veni Vidi Vici 1

Ned.1, 23.15-23.55u.

Veni vidi vici betekende voor Najib Amhali de doorbraak als cabaretier. Naast een flinke dosis zelfspot beheerst Amhali de kunst van het neerzetten van treffende persiflages, daarbij schuwt hij zijn Marokkaanse afkomst niet. Vanavond deel 1, morgen deel 2.

5 DOCU

VPRO’s Import: Stranded

Ned.2, 23.40-01.33u.

Een groep jonge rugbyspelers is in 1972 op weg van Montevideo naar Chili als het noodlot toeslaat. Het toestel breekt in tweeën en komt terecht midden in een ijskoud en onherbergzaam gebied in de Andes. Nando Parrado is één van de overlevers. Met een geïmproviseerde deken en vlees van de overledenen (het enige voedsel dat hem nog in leven kan houden) begint hij zijn reis. Na tien dagen vindt hij eindelijk de hulp die hij zoekt. Een helikopter gaat op weg om de anderen op te halen. Een gevaarlijke missie, maar hij slaagt. Zestien jongens kunnen eindelijk naar huis. Voor de anderen komt de hulp te laat.