‘Ronaldinho verlaat Europa helemaal niet’

In this handout picture received from the Emirates Media Relations office, AC Milan's Brasilian forward Ronaldinho poses with Emirates Airlines hostesses upon his arrival in Dubai on a flight from Sao Paulo early on December 28, 2010 to take part in the Italian team's winter training camp which will culminate in the Emirates Challenge Cup on January 2. AFP PHOTO/STR -- RESTRICTED TO EDITORIAL USE --
In this handout picture received from the Emirates Media Relations office, AC Milan's Brasilian forward Ronaldinho poses with Emirates Airlines hostesses upon his arrival in Dubai on a flight from Sao Paulo early on December 28, 2010 to take part in the Italian team's winter training camp which will culminate in the Emirates Challenge Cup on January 2. AFP PHOTO/STR -- RESTRICTED TO EDITORIAL USE -- Ronaldinho vanmorgen in Dubai, met stewardessen van AC Milan's shirtsponsor Emirates. Foto AFP

Ronaldinho blijft, ondanks de stellige bewering vorige week op deze site, toch bij AC Milan. Althans, dat zegt de directeur van de Noord-Italiaanse club vandaag vanuit Dubai, waar de club een oefenwedstrijd speelt.

De Italiaanse media speculeren al weken dat de Braziliaan vertrekt naar zijn thuisland, of wellicht naar een andere club in Italië. De speculaties zijn ergens op gebaseerd: AC Milan kocht onlangs spits Antonio Cassano, die Ronaldinho heel goed zou kunnen vervangen.

AC Milan directeur Umberto Gandini zegt dat hij, de club en de Italiaanse premier / voorzitter van AC Milan Silvio Berlusconi willen dat Ronaldinho blijft.

Ronaldinho probeert een omhaal in een potje tegen AS Roma, eerder deze maand. Foto AP / Luca BrunoRonaldinho probeert een omhaal in een potje tegen AS Roma, eerder deze maand. Foto AP / Luca Bruno