PvdA op zoek naar progressieve samenwerking

De PvdA wil 2011 beginnen met een brede progressieve manifestatie. Een nieuw jaar, een ander Nederland, is het motto. GroenLinks, SP en D66 hebben al aangegeven te komen. De ChristenUnie slaat de uitnodiging af, omdat het op zondag is.

De manifestatie vindt op zondag 16 januari plaats in De Brakke Grond in Amsterdam.

Partijleider Job Cohen:

“Overal in Nederland proef ik zorg en cynisme. Over de economie, de pensioenen, de manier waarop wij samenleven en de vraag of onze kinderen het morgen nog wel net zo goed hebben als wij nu. Ik proef veel strijdbaarheid. De wens om Nederland echt sterker te maken en klaar te stomen voor de toekomst. Een toekomst die duurzaam is en waarin de lasten eerlijker worden verdeeld. Het is tijd om al die krachten te bundelen. Ik roep dan ook alle progressieve partijen in ons land en alle maatschappelijke organisaties op om deel te nemen. Om samen de schouders te zetten onder een ander Nederland dan waar we nu op af stevenen.”

Progressieve samenwerking
Eerder deze maand zocht de nieuwe GroenLinks-leider Jolande Sap al toenadering tot de PvdA en D66. De PvdA maakte kort daarop bekend nauw te gaan samenwerken met GroenLinks in de aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen. D66 reageert terughoudend op de plannen voor samenwerking.