En dit gebeurde er nog in het weekend

Het verkeer had op beide Kerstdagen, vooral in het westen, last van moeilijke rijomstandigheden door ijzel en gladheid. Het KNMI waarschuwde vanaf zaterdagavond tot gisterochtend voor extreem weer doordat sneeuw zou overgaan in ijzel waardoor wegen op sommige plaatsen spekglad werden. De winterse omstandigheden zorgden voor opstoppingen en langzaam rijdende files. Gisterochtend was het opnieuw glad op de snelwegen ten westen van Utrecht. Er deden zich in de ochtenduren tientallen glijpartijen voor op de A2, A12 en A16. Het bleef voor zover bekend bij materiële schade. (ANP)

De politie in Tilburg heeft het in het weekend druk gehad met onderzoeken naar woninginbraken, meldde ze gisteren. Vanuit twaalf straten in Tilburg kreeg de politie meldingen van inbraak of een poging tot inbraak. Ook in een straat in Riel werd ingebroken. Gisterochtend werd in ieder geval één verdachte opgepakt, nadat de politie voetsporen in de sneeuw volgde. (ANP)

In een woning in Meppel zijn zaterdagmiddag twee mensen omgekomen, vermoedelijk door koolmonoxidevergiftiging. Het gaat om een 23-jarige man en een 19-jarige vrouw, zo meldde de politie zaterdag. Een andere vrouw en een man werden met koolmonoxidevergiftiging overgebracht naar het ziekenhuis. (ANP)

De Eden Hotel Group, onder meer eigenaar van American in Amsterdam, haalt vanaf 1 januari foie gras van de menukaart, meldde Wakker Dier, de organisatie die al enige tijd strijdt tegen de dieronvriendelijk productie van eenden- en ganzenlever. De consumptie van foie gras is volgens Wakker Dier de afgelopen drie jaar gehalveerd. Vorig jaar stopten met foie gras al onder meer NH Hotels, Bilderberg, Carlton, Mövenpick, Marriott Hotels, WestCord Hotels, Sheraton en Pulitzer. (NRC)