Barroso: politici moeten vaker zwijgen

José Manuel Barroso.
José Manuel Barroso. Foto AFP / Frederick Florin

Politici mogen best wat vaker gewoon hun mond dicht houden, vindt voorzitter José Manuel Barroso van de Europese Commissie. Dat zegt hij vandaag in een interview met de Vlaamse krant De Morgen.

Barroso roept politici op om vaker te zwijgen. Volgens de voorzitter stappen sommige politici iets te veel in de rol van commentator in deze tijden van crisis. Hij wil dat er een einde komt aan het gespeculeer over de euro.

“Laat commentaren aan commentatoren en besef dat financiële markten meeluisteren”, aldus Barroso.

Twee weken geleden wierp hij zichzelf nog op als commentator met zijn oproep aan België om zo snel een volwaardige regering op de been te brengen. Maar hij bedoelde het goed: “Ik zeg dit als vriend en iemand die al zes jaar in uw land woont”.