Welke celeb deed het hardst z’n best voor het goede doel?

Lady Gaga betoogt tegen Don't Ask, Don't Tell. Foto AP.

De wereldsterren Sandra Bullock, Oprah Winfrey en Prince William kunnen met een gerust hart kerst vieren. Ze worden door Dosomething.com, een portal voor vrijwilligerswerk, geroemd om hun inzet voor goede doelen. Op 1 in de ‘Celebs Done Good Top 20’ Lady Gaga voor haar inzet in de Don’t Ask, Don’t Tell-kwestie.

En zo is de hele top-20 nogal geënt op Amerikaanse ‘sterren’. Bullock krijgt een vernoeming omdat ze onderwijs voor kindjes uit arme gezinnen support. Leonardo DiCaprio zette zich in voor het redden van de tijger en Ellen DeGeneres was natuurlijk in de weer met homo-emancipatie.

Over grens wordt Prince William dus geroemd voor zijn werk met daklozen. Matt Damon vecht nog steeds voor schoon drinkwater wereldwijd en het koppel Kutcher-Moore zette zich in voor het bestrijden van sexhandel met kinderen.