Waarom ‘SHInee’ vandaag trending is op Twitter

Elke morgen kijkt nrc.nl naar een ‘trending topic’, een van de onderwerpen waar het meest over wordt gesproken op Twitter. Vandaag wordt er veel getwitterd over SHInee: een Zuid-Koreaanse boyband die in Azië (en ook steeds vaker daarbuiten) immense populariteit geniet, maar waar voor ons geen touw aan vast te knopen is.

SHInee, spreek uit als het Englse woord ‘shiny’, bestaat uit vijf Koreaanse jongens variërend van 17 tot 21 jaar oud. Ze zijn sinds 2008 samen en hun kledingstijl wordt in Azië door talloze studenten gekopieerd. Denk ingestudeerde dansjes in skinny jeans en colbertjes met over-gestyled haar. Onew, Jonghyun, Key, Minho, en Taemin hebben een eigen realityshow en zingen vooral liedjes met Koreaanse coupletten en een Engelstalig refrein van enkele woorden, zoals ‘Hello’ of ‘Ring Ding Dong’.

#shineejapanconcert is vandaag zeer hot op Twitter. De jongens treden op in Japan: ‘SHInee World’ wordt opgevoerd in het Yoyogi National Stadium. Er wordt zowel ’s middags als ’s avonds opgetreden waarbij de leden zowel samen als solo optreden.

http://www.youtube.com/watch?v=mFZJa1ScQ6c&feature=related
Gillende meisjes? Uiteraard.