Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Beeldende kunst

Museumreis om de wereld in tachtig dagen

Oké, eerlijk is eerlijk: als je de Top 100 Galleries/Museums als reisgids neemt kom je er niet met slechts tachtig dagen. Deze hitlijst van artblog Juxtapoz houdt je wel even zoet. De top 100 geeft de must-see expositiesites over heel de wereld. Van Californië tot Hong Kong, via museum Het Domein in Sittard waar Juxtapoz lyrisch over is. Wil je weten wat er op nummer één staat? Kijk dan vooral nu tijdens de kerst want de ietwat beperkte navigatie van de lijst maakt dat je nogal wat tijd kwijt bent om alle honderd notaties te checken.