Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

Nederlandse toerist doodgeschoten bij roofoverval in Paramaribo

Een 54-jarige Nederlandse toerist is zaterdagavond doodgeschoten in Paramaribo. Hij liep rond elf uur ’s avonds met zijn vrouw naar het appartement in de Jessurunstraat waar het echtpaar logeerde.

Het ANP meldt dat een auto plotseling naast hen stopte en een man de tas van de vrouw wegrukte. De man probeerde de tas terug te pakken, terwijl hij de vrouw vroeg weg te rennen. De rover haalde daarop zijn wapen tevoorschijn en schoot de man neer.

Het slachtoffer bloedde dood op straat. Hij is volgens de politie neergeschoten met een zwaar kaliber wapen.