Vier kijktips voor tijdens het uitbuiken

Wat kijken we vanavond na het kerstdiner? Bij welke kerstfilm gaan we onze in witte wijn gestoofde konijn en spicy clementine jelly in onze rijkelijk gevulde maag verteren? Een grote vraag zo op de avond van de eerste kerstdag, zeker nu Twitter stuk is. Hier vier kijktips voor tijdens het uitbuiken:

Elf (2003) 20.00 - 22.00 op Veronica

In deze Amerikaanse comedy speelt acteur Will Ferrell een man die op de Noordpool is opgegroeid en opgevoed is als kerstelf. Nadat hij het wel erg bont gemaakt heeft tussen zijn veel kleinere broers en zussen vertrekt hij naar Amerika om erachter te komen wie hij nu echt is.

Oorlogswinter (2008) 21.20 - 23.00 Nederland 1

Deze film, gebaseerd op het gelijknamige boek van Jan Terlouw, speelt zich af in de hongerwinter van 1944. Het leven van de veertienjarige Michiel komt compleet op zijn kop te staan als hij opeens een Engelse soldaat moet helpen onderduiken en verzorgen. Als er dan ook nog eens een verrader blijkt te zijn die verzetsmensen aangeeft, is de spanning compleet.

Home Alone (1990) 20.00 - 22.00 op RTL 4

Een echte kerstklassieker. De achtjarige Macauly Culkin wordt vergeten door zijn ouders die met de familie naar Frankrijk vliegen. In het begin kan hij nog met volle teugen genieten van het alleen zijn, maar wanneer twee domme dieven zijn huis willen leeghalen, moet Culkin opeens met man en macht zijn huis verdedigen.

How The Grinch Stole Christmas (2000) 22.00 - 0.00 op RTL4

Boven op de berg in het land van de Who’s woont de Grinch, gespeeld door Jim Carrey. In tegenstelling tot de Who’s houdt hij helemaal niet van kerst en wil alleen maar alleen gelaten worden. Maar als jonge Who’s zijn rust verstoren, neemt hij wraak door alle kerstversieringen en cadeau’s te stelen op kerstavond. Een vrolijk kerstfilm gebaseerd op het gelijknamige boek van Dr. Seuss.