Tweehonderd passagiers vieren kerstavond op Parijs vliegveld

Gestrande reizigers overnachten op Charles-de-Gaulle. Foto Reuters.

Door het grote aantal vertragingen en annuleringen hebben zo’n tweehonderd passagiers de kerstnacht moeten doorbrengen op het Parijse vliegveld Charles-de-Gaulle. De luchthaven organiseerde een kerstnachtmis voor de gestrande reizigers en deelde kadootjes uit aan hun kinderen. De autoriteiten hopen dat het vliegverkeer vandaag weer normaliseert.

Gisteren werden op het Parijse vliegveld nog 670 vluchten geannuleerd door sneeuwval en een gebrek aan vloeistof om de vleugels van vliegtuigen ijsvrij te maken. Een woordvoerder van Charles-de-Gaulle is positief over de vooruitzichten voor de rest van het weekend:

“Zaterdag is een dag met niet heel veel zwaar vliegverkeer. De machine moet weer op normaal. We hopen en geloven dat we op zondag de normale situatie kunnen herstellen.”

Over de schuldvraag rond de problemen wordt in Frankrijk fel gediscussieerd. Air France-KLM en de directie van Charles-de-Gaulle verwijten elkaar vanochtend in Le Figaro gebrekkige communicatie. Daardoor zou een te grote hoeveelheid vluchten onnodig zijn uitgevallen.

Van de kerstnachtmis op het vliegveld zijn nog geen beelden. Zodra die er wel zijn zie je ze hier.