Quadrocopter wenst u een fijne kerst

Robots met vier rotoren, zogenoemde quadrotoren of quadrocopters, kunnen zelfstandig vliegen en obstakels vermijden en zelfs pingpongballetjes hooghouden. Aan de Amerikaanse universiteit van Berkeley werken robotici hard om de huidige generatie quadrotoren meer te laten zijn dan alleen maar speeltjes voor hobbyisten, zo zouden ze in de toekomst gebruikt kunnen worden als militaire transportvoertuigen.

Voorlopig is het onderzoek naar deze schattig ogende robots nog niet zo ver gevorderd. Maar speciaal voor kerst maakten de programmeurs van deze quadrocopter een korte muziekvideo. Hierin speelt de robot ‘Jingle Bells’ op de piano. Het opent nieuwe mogelijkheden voor deze technologie: wie weet zien we in de toekomst quodrotoren helemaal niet op het slagveld, maar gewoon in de concertzaal.