Waarom ‘NORAD’ vandaag trending is op Twitter

Elke dag kijkt nrc.nl naar een ‘trending topic’, het onderwerp waar het meest over wordt gesproken op microblogsite Twitter. Vandaag: NORAD, de militaire organisatie die waakt over het luchtruim van de Verenigde Staten en Canada, maar vandaag samen met Google Maps precies bijhoudt waar Santa Claus zich bevindt op zijn cadeautjesroute.

Het is niet de eerste keer dat Google en NORAD (North American Aerospace Defence Command) de Kerstman volgen tijdens het bezorgen van presentjes. De twee bedrijven zorgen ervoor dat niemand iets hoeft te missen van zijn reis om de wereld.

Je kunt Santa’s huidige locatie zien en wat zijn volgende tussenstop zal zijn. Klik op cadeau-icoontjes om meer te weten te komen over de steden waar hij al is geweest. Of check de video’s van de Santa Cam. Je kunt de tour natuurlijk volgen via de diverse social media, maar zeker de moeite waard is de 3D-versie.