Kort nieuws Sport

Benitez weg als coach van Inter Milaan

Milaan, 24 dec. Rafael Benitez is gisteren vertrokken als coach van Inter Milaan. Dat maakte de Italiaanse voetbalclub bekend. Benitez was slechts zes maanden trainer van Inter. De ploeg, die vorig jaar onder trainer José Mourinho nog de landstitel, beker en Champions League won, presteerde onder de Spaanse coach tot nu toe uiterst wisselvallig. In de competitie is de achterstand op koploper AC Milan opgelopen tot dertien punten. Vorige week won de ploeg nog wel het WK voor clubteams. Na het winnen van het toernooi haalde Benitez opvallend hard uit naar de clubleiding van Inter. Die zou hem te weinig te steunen. Voorzitter Massimo Moratti weigerde daarop zijn vertrouwen in de trainer uit te spreken. Moratti had bovendien kritiek op een eis van Benitez. De trainer had gezegd dat er nieuwe spelers nodig waren om betere resultaten te behalen. (ANP, Reuters)

Gelderland verwerpt claim van Vitesse

Arnhem, 24 dec. De provincie Gelderland verwerpt een claim van 45 miljoen euro van Vitesse en een groep investeerders van de Arnhemse voetbalclub. Dat zei het provinciebestuur gisteren. Gedeputeerden van de provincie deden in 2001 een toezegging aan Vitesse tot huurverlaging voor stadion Gelredome, zonder daarbij te vermelden dat de Provinciale Staten van Gelderland nog een besluit moesten nemen. Die hielden de huurverlaging vervolgens tegen. Vitesse en investeerders onder de naam ‘Vrienden van Vitesse’ verloren als gevolg van die beslissing naar eigen zeggen miljoenen euro’s. De Hoge Raad stelde Vitesse eerder dit jaar in het gelijk. De club diende daarop een claim in. „Wij verwerpen die claim omdat we geen causaal verband zien tussen het geclaimde verlies en wat de gedeputeerden in 2001 hebben verzuimd te zeggen”, aldus een provinciewoordvoerder. (ANP)

Geen tegenkandidaat Platini bij UEFA

Genève, 24 dec. Michel Platini, de Franse voorzitter van Europese voetbalbond UEFA, krijgt een tweede termijn van vier jaar. De UEFA meldde gisteren dat er geen andere kandidaten zijn bij de verkiezing voor de functie tijdens het congres van de voetbalbond op 23 maart. Platini, drievoudig (1983, ’84 en ’85) Europees voetballer van het jaar en oud-bondscoach van Frankrijk, is sinds 2007 voorzitter van de UEFA. (ANP)

Kampioenspaard Ratina Z overleden

Ermelo, 24 dec. Voormalig topspringpaard Ratina Z is op 28-jarige leeftijd overleden. Dat maakte de hippische sportbond KNHS gisteren bekend. Ratina Z behaalde in de jaren ‘90 grote successen met ruiters Piet Raijmakers en Ludger Beerbaum. Op de Olympische Spelen van Barcelona in 1992 won Raijmakers goud met de merrie in de landenwedstrijd en zilver in de individuele wedstrijd. Na de Spelen werd Ratina verkocht aan de Duitser Beerbaum. Hij won met het springpaard op de Spelen van Atlanta in 1996 goud in de teamwedstrijd. (ANP)

Zege badmintonster Meulendijks

Istanbul, 24 dec. Badmintonster Judith Meulendijks heeft gisteren de Open Turkse kampioenschappen gewonnen. Meulendijks won in de finale van de Bulgaarse Linda Zechiri met 19-21, 21-18 en 21-15. Eric Pang won zijn finale niet. De Nederlander verloor van de Pool Przemyslaw Wacha met 18-21 en 17-21. (ANP)