Directeur Hofnarretje: mannen per definitie verdacht

Amsterdam 13-12-2010 Kinderdagverblijf 't Hofnarretje in de Van Woustraat Foto NRC H'Blad Maurice Boyer
Amsterdam 13-12-2010 Kinderdagverblijf 't Hofnarretje in de Van Woustraat Foto NRC H'Blad Maurice Boyer Albert Drent was tot voor kort directeur van Het Hofnarretje, waar Robert M. werkte als invalkracht. Foto NRC / Maurice Boyer

Albert Drent, voormalig directeur van kinderdagverblijf het Hofnarretje, ontkent vandaag in De Volkskrant stellig betrokkenheid bij de Amsterdamse kinderpornozaak rond hoofdverdachte Robert M.. “Nooit, nooit, nooit heb ik me vergrepen aan kinderen.” Dat zei hij gisteren ook in EenVandaag.

Drent is geen verdachte in de zaak. Wel doken verhalen op van slaapfeestjes bij hem thuis, waarvan hij bevestigt dat deze plaatshadden. “Ik hield er niet van. Ze werden georganiseerd door mijn ex-vrouw. Robert is er nooit geweest. Het is uitgesloten dat [daar] ooit iets is gebeurd.”

Ontoelaatbaar gedrag

Hij bestrijdt ook dat hij om ontoelaatbaar gedrag in 1995 is ontslagen bij het Amsterdamse kinderdagverblijf De Kameleon. “Ik heb afscheid gevierd met alle ouders en kinderen. Dat zou ik dan toch nooit hebben gekregen?”

De stichting Welzijn De Baarsjes, waar De Kameleon onder viel, zou destijds melding hebben gemaakt bij de GGD en aangifte bij de politie hebben gedaan. Drents contract is toen niet verlengd, “maar er waren ook andere factoren die meespeelden bij mijn vertrek. Zo had ik niet verteld dat ik toen al directeur van Het Hofnarretje was.”

“Ik ben nooit verhoord door de politie. Het was beeldvorming. Mannen zijn per definitie verdacht in de kinderopvang.”

‘Klachten serieus genomen’
Eerdere klachten over Robert M. heeft hij “wel serieus genomen,” zegt hij. “We hebben de zedenpolitie, het meldpunt kindermishandeling en de GGD erbij gehaald”, maar er is toen “verder geen actie ondernomen”. Een van de ouders wilde het er, na een aanbod om te helpen een andere kinderdagverblijf te zoeken, “eigenlijk ook niet meer over hebben.”

Robert M. werkte als invalkracht bij Het Hofnarretje. Hij heeft misbruik van 64 kinderen bekend, bij verschillende kinderdagverblijven.