‘Aruba opgeschrikt’ door moord op ‘Poentje’ Castro

"Poentje" Castro

De 47-jarige Arubaanse journalist ’Poentje’ Castro is donderdagochtend rond 8 uur lokale tijd dood aangetroffen in zijn tuin door één van zijn kinderen. ,,Het nieuws is in Aruba en Curacao behoorlijk hard ingeslagen”, zegt NRC correspondent Miriam Sluis vanuit Curacao aan de telefoon. ,,En dat ie is doodgeschoten in zijn tuin, zo vlak voor kerst, voelt raar.”

Op Aruba en de Antillen was de ,,flamboyante” Castro bekend als talkshowhost. Begin 2008 kreeg hij ook bekendheid in Nederland, toen hij Patrick van der Eem interviewde. Na afloop van het interview liet Castro de camera doorlopen, terwijl Van der Eem dacht dat deze uitstond. Deze bedreigde Castro toen die dit materiaal uitzond in zijn show. ”Dat is vooralsnog geen reden om aan te nemen dat Van der Eem achter de moord zit”, zegt Sluis.

Het ANP bericht dat er in de media op Aruba en op Curaçao verhalen de ronde doen dat de journalist ook is mishandeld voorafgaand aan de moord. Volgens Sluis zijn er op dit moment tegenstrijdige berichten over een eventuele mishandeling van Castro.