3 redenen om tv te kijken

1 Kerst I

Metropolis

Ned. 3, 20.25-20.55u.

Afl.: De kerstmannen komen! Ooit een puur Amerikaanse kindervriend, is de kerstman in onze geglobaliseerde wereld in de decembermaand alom tegenwoordig. Zelfs in Nederland heeft Sinterklaas het moeilijk de concurrentie te winnen van zijn gezette Amerikaanse collega. Staat de kerstman symbool voor het oprukkende westerse kapitalisme?

2 Film

The Spiderwick Chronicles

RTL 5, 20.30-22.10u.

The Spiderwick Chronicles is gebaseerd op boeken van Tony DiTerlizzi en Holly Black. Zoals in alle fabels wordt er een toverachtige wereld geschapen, met zijn eigen regels en geheimen. The Spiderwick Chronicles zit boordevol speciale effecten die behoorlijk succesvol een sprookjeswereld oproepen die zowel betovert als angst aanjaagt. (Mark Waters, 2008)

3 film

The Nanny Diaries

RTL 4, 20.30-22.35u.

The Nanny Diaries is een zeer vrije bewerking van de chicklit-seller van Emma McLaughlin en Nicola Kraus. Met Scarlett Johansson in de rol van Nanny Annie kan er weinig misgaan. Heerlijk is haar hese stem in de bijtende voice-over. The Nanny Diaries gaat minder dan het boek over de verwende rijken en hun speeltjes-kinderen en meer over de dilemma’s van zorgende vrouwen. (Shari Springer Berman en Robert Pulcini, 2007)