Vlieg- en treinverkeer lijkt redelijk op gang te komen

Vanaf Schiphol zijn vanochtend alleen nog vluchten naar Londen Heathrow, Frankfurt en Brussel geannuleerd. De meeste overige vluchten vertrekken als gepland, meldt de website van Schiphol, al zijn er wel vertragingen bij met name noordelijke bestemmingen als Edinburgh en Kopenhagen. Heathrow was gisteren geheel gesloten, maar meldt vanmorgen een langzame hervatting van de vluchten, ook al is dat voorlopig slechts een deel. Ook Frankfurt komt weer op gang.

De NS meldt op de website om half negen slechts drie storingen: tussen Schiphol en Utrecht, tussen Hilversum en Amsterdam, en tussen Amersfoort en Ede-Wageningen. Eerder was er ook een probleem tussen Schiphol en Amsterdam. Verder zijn er wel vertragingen en uitgevallen treinen, en rijden de spoorwegen met een aangepast kerstrooster.

Op de wegen waarschuwt de ANWB voor gladheid. Files hebben om 8 uur ‘s ochtends een lengte van slechts 29 kilometer. Een ‘snelheidsdeken’ van maximaal 50 kilometer per uur geldt vandaag alleen nog op de A9 tussen Velzen en de Wijkertunnel, meldt Rijkswaterstaat.

Het KNMI heeft vanmorgen de waarschuwing voor “extreem weer” (gladheid) in het zuidoosten van het land weer ingetrokken.