vandaag

In het nieuws:

De regeringsleiders van Iran, Pakistan, Afghanistan en Turkije komen bijeen in het Turkse Istanbul. Daar wordt de elfde top gehouden van de Economische Samenwerkingsorganisatie (ECO), een internationale organisatie van tien Centraal-Aziatische landen. Doel is het opzetten van een gemeenschappelijke markt voor goederen en diensten, zoals in de EU.

Het Griekse parlement gaat stemmen over de Griekse begroting van 2011. De Grieken moeten nog meer gaan bezuinigen om het tekort van 7,4 procent op het binnenlands product te beperken. Eerdere bezuinigingen leidden tot grote demonstraties en stakingen onder de Griekse bevolking.

De president van de Wereldbank, Robert Zoellick, ontmoet de Franse president, Nicolas Sarkozy. Ze zullen onder meer spreken over een nieuw mondiaal monetair systeem.