Kort nieuws media

Jort Kelder weg bij KRO

Rotterdam, 22 dec. Programmamaker Jort Kelder vertrekt bij de KRO. Dat heeft de omroep bevestigd. De presentator en de omroep verschillen van mening over de toekomst van Kelder. Het tv-programma RTL Boulevard meldt dat het niet om een geldkwestie zou gaan. Kelder zou meer zakelijke programma’s willen maken terwijl de KRO het programma Bij ons in de PC zou willen voortzetten. Kelder maakte onder andere Parla, Bij ons in de BV, Bij ons in de PC, Dragon’s Den en de achtdelige serie Topverkopers voor de KRO.

Pieter Broertjes voorzitter RTV Utrecht

Rotterdam, 22 dec. Pieter Broertjes wordt voorzitter van de regionale omroep RTV Utrecht. De voormalige hoofdredacteur van de Volkskrant, die in Maarssen woont, is de opvolger van Ben Knapen, die staatssecretaris op Buitenlandse Zaken is geworden. De omroep heeft ook voormalig VVD-Tweede Kamerlid Eske van Egerschot en Gitta Gallé, bestuurslid van het ziekenhuis in Den Bosch, aangetrokken voor het bestuur. De bestuurders moeten nog formeel worden benoemd door Gedeputeerde Staten; de provincie Utrecht financiert de omroep. (NRC)

Media Park breidt uit met 170.000 m

2

Hilversum, 22 dec. Het Media Park in Hilversum mag met 170.000 vierkante meter uitbreiden. De Hilversumse wethouder Lon Jooren-van der Boor sprak gisteren van een mijlpaal voor de mediastad en kondigde aan dat daar in 2011 het zestigjarig bestaan van televisie wordt gevierd. Het Media Park herbergt een groot aantal omroepen, productiebedrijven en het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Er werken ruim zesduizend mensen op het bedrijventerrein, dat in de toekomst intensiever wordt bebouwd. Verouderde panden kunnen wijken voor nieuwbouw. In het nieuwe plan, waaraan al sinds 2002 wordt gewerkt, is ruimte voor horeca en detailhandel. In april opent er een kinderdagvoorziening. (ANP)