Frits van Egters: Waarom heeft mijn vader die zeven wratten nooit weg laten halen? #durftevragen

Voor wie het nog niet was opgevallen: sinds vandaag is Frits van Egters, de hoofdpersoon uit Gerard Reves debuutroman De Avonden, weer actief op Twitter. Vorig jaar en eind 2008 twitterde Van Egters al diverse oneliners in de periode dat de tien hoofdstukken van De Avonden zich afspelen: van 22 december tot en met 31 december.

Veel Reve-liefhebbers koesteren de jaarlijkse traditie om in de laatste tien dagen van het jaar Reves debuut te herlezen. De twitteraar achter Frits van Egters springt op dit gevoel in. Toch heeft hij (in de late morgen van 22 december 2010) pas 129 volgers.

Het was nog donker, toen in de vroege morgen van de twee en twintigste December 1946 in onze stad, op de eerste verdieping van het huis Schilderskade 66, de held van deze geschiedenis, Frits van Egters, ontwaakte.
(De Avonden, 2010, De Bezige Bij)