Eerste zeeboerderij komt in Oosterschelde

Het kweken van zeegroenten is een mogelijke oplossing voor een dreigende voedselcrisis

In de Oosterschelde verschijnt komend voorjaar de eerste zeeboerderij van Nederland. Op de zeeboerderij gaan Wageningse wetenschappers allerlei wieren en zeesla telen. Dat heeft onderzoeker Willem Brandenburg gisteren aangekondigd in de nieuwsbrief van de Plant Sciences Group, onderdeel van de Wageningen Universiteit. Zijn collega Julia Wald wordt de eerste zeeboerin, die op drijvende vlotjes op zee aan rekken en draden wieren gaat telen.

De wereldbevolking zal in 2050 uit ruim 9 miljard mensen bestaan. Om die allemaal te kunnen voeden, moet de voedselproductie door de landbouw verdubbelen. Brandenburg: „Het antwoord ligt op zee: er is geen zoet water voor nodig en uit wieren en zeesla is bijzonder hoogwaardig eiwit te halen.”