Duizenden onbeheerde koffers op Schiphol

Door de problemen op Schiphol veroorzaakt door het winterweer, staan er nog duizenden koffers in de aankomsthal te wachten op hun eigenaren.

Volgens een woordvoerder van de KLM gaat het om zeker „een paar duizend koffers”. Normaal wordt bagage die later arriveert dan de eigenaar door de KLM bij de passagiers thuis afgeleverd. Maar de KLM-woordvoerder zegt dat veel klanten de afgelopen dagen hebben gebeld of ze niet zelf hun bagage kunnen komen ophalen. Daardoor staat de aankomsthal vol met onbeheerde koffers.

De afgelopen dagen werden veel vluchten vanaf Schiphol geannuleerd wegens het winterweer. Vooral vluchten naar Europese bestemmingen werden geannuleerd omdat veel Europese vliegvelden last hadden van de sneeuw. In de nacht van zaterdag op zondag brachten veel passagiers de nacht door op de luchthaven. Schiphol klapte daarom 1.500 veldbedden uit voor deze mensen.

De meeste passagiers zijn intussen naar hun bestemming vertrokken of op Schiphol aangekomen vanaf andere vliegvelden. In duizenden gevallen is de bagage de passagiers achterna gereisd. Bij hoge uitzondering zouden passagiers vandaag tussen 12 uur ’s middags en zes uur ’s avonds op vertoon van hun paspoort en het afgiftebewijs hun bagage achter de douane kunnen ophalen. Normaal moeten daarvoor op Schiphol allerlei formulieren worden ingevuld.