Inception is beste film van 2010, volgens IMDB’ers

De jaarlijstjes vliegen ons nog steeds om de oren. Het gaat om films dit keer, want filmwebsite IMDB heeft de 25 films die het afgelopen jaar de hoogste gemiddelde beoordeling kregen op een rijtje gezet. Inception is de beste.

De top-3 ziet er als volgt uit:

1. Inception, een sci-fi thriller over de vele lagen van realiteit en dromen, kreeg op basis van ruim 257.000 stemmen een 9,0.

2. Toy Story 3, de derde in een reeks animatiefilms over levend speelgoed, kreeg op basis van ruim 91.000 stemmen een 8,8.

http://www.youtube.com/watch?v=v_FfHA5whXc

3. The Social Network, over Facebook en oprichter Mark Zuckerberg, kreeg op basis van bijna 53.000 stemmen een 8,3.

IMDB’s lijst met de 25 beste films van 2010 is hier te vinden.

Bij Metacritic, dat niet de beoordelingen van bezoekers meet maar de kritieken in de pers, staat The Social Network op één, gevolgd door animatiefilm Sita Sings The Blues en miniserie Carlos. Toy Story 3 staat op vier, Inception komen we tientallen plaatsen lager pas tegen. Rotten Tomatoes doet net zoiets; daar staat Toy Story op vier, The Social Network op elf en Inception op 39.