6 redenen om uit te gaan

1 literaire nachtclub

Nightwriters Eindejaarsshow

Amsterdam: Paradiso. Tijd: 21.00u. Entree: 17,50 excl. lidm. www.nightwriters.nl

Eindejaarsshow van NightWriters waarbij Paradiso wordt omgebouwd tot een grote literaire nachtclub. Met o.a. P.F. Thomése, Joris Luyendijk, Hugo Borst, Jules Deelder, Kluun, Saskia Noort, Jan Heemskerk, Christophe Vekeman en debutanten Anna Drijver en Kees van Nieuwkerk.

2 benefietconcert

Studenten Rock City Institute spelen voor het Glazen Huis

Eindhoven: PopEi. Tijd: 20.00u. Gratis, vrije bijdrage voor 3FM Serious Request. www.rockcityinstitute.nl

Tijdens een benefietconcert voor het Glazen Huis beklimmen de studenten van Rock City Institute samen met hun docenten het podium in diverse bezettingen. Tussen de rockacts speelt een aantal jonge songwriters op het akoestische podium in het café. Gasten o.a. Dave van den Dries (Wende), Martijn Simkens (Lisa Lois), Thijs Schrijnemakers (Stereo). Dj: Kid Sundance. Host: Thomas Pieters. De opbrengsten komen ten goede aan Serious Request van 3FM.

3 klassiek concert

Tijl Beckand & Residentie Orkest - Comedy Concert (8+)

Zaandam: Zaantheater. Tijd: 15.00u. Kaarten: 15 (t/m 21 jr)/20 euro. www.zaantheater.nl

Cabaretier en en oud-Lama Tijl Beckand presenteert op humoristische wijze een concert van het Haagse Residentie Orkest. Kerst in Russische sferen met o.a. muziek uit Tsjaikovski’s ‘Notenkraker’, een scherpe terugblik op 2010 en vergeten verhalen uit de muziekgeschiedenis.

4 muziek

Artcore: Damaged / Not Damaged

Amsterdam: Melkweg. Tijd: 21.00u. Kaarten: 7,50 euro (lidm. niet verplicht). www.lnsaint.com

Vanavond komen in de Melkweg de Amsterdamse rockband LnSaint en de band The Freelancers uit Pristina (Kosovo) samen waar de vraag ‘Damaged or Not Damaged?’ centraal staat. Het resultaat van vijf dagen lang op straat samenwerken wordt op deze avond getoond met optredens van beide bands, video, live performances, een foto-expositie en cartoons.

5 fotografie

Kapsalon! Rotterdamse snackcultuur

Rotterdam: Galerie Dubbelde Palmboom. T/m 30 april. Gratis. www.historischmuseumrotterdam.nl

Fotograaf Joris den Blaauwen (1973) heeft het afgelopen jaar voor Historisch Museum Rotterdam de lokale snackcultuur in beeld gebracht. Het museum wilde weten wat, waar en hoe Rotterdammers eten als ze niet thuis of in een chic restaurant eten en welke gevolgen dit heeft voor het straatbeeld. Den Blaauwen zwierf maanden met zijn camera door de stad en bezocht snackbars, markten, hamburgerketens, sportkantines, buurtcafetaria’s, eetstalletjes, braderieën, feesten en festivals. Het resultaat van zijn speurtocht is nu te zien in Galerie Dubbelde Palmboom.

6 muziek

Uit je Hok

Breda: Mezz Café. Tijd: 21.00u. Entree: gratis. www.mezz.nl

‘Uit je Hok’ biedt experimentele muzikanten en bands een podium. Vanavond pop en stonerrock van Where’s The Audience en Het Bavisch Kunstcollectief Wemmer.