Minder koud

Na een weekend met flinke vorst en regionaal veel sneeuw, wordt het de komende dagen minder koud. Het gaat kwakkelen, maar omdat de dooi niet echt wil doorzetten, zijn we nog niet van winterse ongemakken verlost.

De zachte lucht gaat vanavond en vannacht opnieuw een poging ondernemen om de kou uit ons land te verdrijven. Terwijl het in het noorden droog blijft met lokaal strenge vorst en dichte mist, volgt er in het zuiden opnieuw sneeuw. Hoe noordelijk de sneeuwval precies komt, is moeilijk aan te geven. In het zuiden komt het waarschijnlijk niet tot strenge vorst.

Morgen breekt in het noorden de zon af en toe door, al hangt er ’s morgens nog een tijdje dichte mist. In het zuiden kan soms nog een beetje (mot)sneeuw vallen. Aan het eind van de middag komt de temperatuur hier rond het vriespunt uit, terwijl het in Groningen 5 graden blijft vriezen.

Morgenavond komt een volgende neerslagzone uit het zuiden opzetten. Behalve sneeuw kan er dan ook ijzel of regen vallen, want zeker in het zuiden lijkt de temperatuur niet meer te dalen.

Woensdag en donderdag zijn grijze winterdagen waarbij het kwik iets boven nul ligt, zowel overdag als ’s nachts. Soms valt er nog een beetje regen, maar veel is het niet.