Lowlands wellicht verder als circus, Het Paard blijft poppodium

Aan circustenten op Lowlands in ieder geval geen gebrek.
Aan circustenten op Lowlands in ieder geval geen gebrek.

Lowlands in de toekomst verder als circus? Waarom niet, denkt organisator Mojo. Daardoor kan de organisatie het verhoogde btw-tarief van 19 procent op toegangskaartjes omzeilen. Voor circussen blijft het btw-tarief namelijk 6 procent.

Vanavond stemt de Eerste Kamer over het belastingplan 2011. Mojo wacht deze stemming af, alvorens stappen te ondernemen.

Lowlands ging dit jaar in november al in de voorverkoop - normaal pas in februari -  zodat de tickets nog onder het lage btw-tarief zouden vallen. En dat scheelt weer zo’n twee tientjes.

Het Paard blijft Het Paard
Recent kondigde het Haagse poppodium Het Paard van Troje aan de statuten per direct te veranderen en verder te gaan als muziekmuseum. Afgelopen weekend was de openingsexpositie. Gisteren maakte ‘Muziekmuseum Het Paard van Troje’ echter bekend dat het ging om een actie om de aandacht te vestigen op de “volkomen arbitraire verhoging van de btw voor een aantal kunstdisciplines”, aldus het poppodium op haar website. Het Paard blijft dus gewoon Het (oude) Paard.