Kort nieuws Sport

Wellicht woensdag NK marathonop natuurijs

WANNEPERVEEN, 20 dec. Het Nederlands kampioenschap marathon op natuurijs kan woensdag worden gehouden. Dat heeft de voorzitter van IJsclub Belterwiede, Jans Bijker, gisteren bekendgemaakt. „Schaatsbond KNSB heeft het parcours van zes kilometer al geïnspecteerd”, aldus Bijker. Op het Overijsselse meer de Belterwiede ligt nog niet overal de vereiste 15 centimeter dikke ijskorst. „Maar dat komt heus wel goed”, verwacht Bijker. In Gramsbergen is morgen een marathon op natuurijs; de finale van de marathonvierdaagse. Arjan Stroetinga won zaterdag de marathon op kunstijs in Amsterdam. Karlo Timmerman blijft leider in het algemeen klassement. (ANP)

NL Sporter in actie tegen whereabouts

Door een onzer redacteuren

Rotterdam, 20 dec. NL Sporter, de vakbond voor topsporters, voert een ludieke actie tegen de whereabouts, de verplichting om voor dopingcontroles dagelijks de verblijfplaats op te geven. NL Sporter vraagt alle Nederlandse sporters met een whereaboutsverplichting voor Eerste Kerstdag het kantoor van de vakbond als verblijfadres op te geven. Sporters in Duitsland, Spanje en Frankrijk voeren een soortgelijke actie. De bezwaren betreffen de onduidelijke criteria voor de verplichting en moeilijke uitvoering van de regels.

Skiën: Vonn aan kop na twee zeges

Val-d’Isère/Val Gardena/Alta Badia, 20 dec. De Amerikaanse skiester Lindsey Vonn won afgelopen weekeinde bij wereldbekerwedstrijden in Val d’Isère zowel de afdaling als de supercombinatie. Zij nam daarmee de leiding in het algemeen klassement van de wereldbeker. Bij de mannen wonnen de Zwitser Silvan Zurbriggen en de Amerikaan Ted Ligety. Zurbriggen won zaterdag de afdaling in Val Gardena en Ligety gisteren in Alta Badia de reuzenslalom. Zurbriggen leidt in het algemeen klassement. (ANP)

Cricket: vijftigste century Tendulkar

CENTURION, 20 dec. Sachin Tendulkar heeft gisteren als eerste cricketer voor de vijftigste keer in een testwedstrijd een century, honderd runs, geslagen. De Indiase batsman bereikte die mijlpaal op de vierde dag van de eerste match tegen Zuid-Afrika. Hij liet, na onder meer dertien vieren, 107 not out noteren. Ondanks die topprestatie redde India het niet. Een onweersbui maakte een einde aan het duel op 454 voor het verlies van acht wickets. Zuid-Afrika maakte in de eerste innings dertig runs meer. (ANP)

Inter verovert wereldtitel clubs

Abu Dhabi, 20 dec. Internazionale heeft zaterdag de wereldtitel voor clubteams veroverd. In de finale in Abu Dhabi versloeg de Italiaanse winnaar van de Champions League het Congolese TP Mazembe met 3-0. Inter-trainer Rafael Benitez greep de titel aan om versterkingen voor zijn elftal te eisen. Voorzitter Massimo Moratti reageerde afhoudend, waarmee een conflict lijkt geboren. (ANP)

EK handbal: goud Noorse vrouwen

HERNING, 20 dec. De Noorse handbalsters hebben gisteren voor de vierde keer op rij de Europese titel veroverd. De ploeg won de finale in het Deense Herning met 25-20 van Zweden. Loting bij het EK wees gisteren uit dat Nederland voor de play-offs voor het WK in 2011 is gekoppeld aan Turkije. De kwalificatiewedstrijden zijn in juni. (ANP)

Voetbalsters derde

SãO PAULO, 20 dec. Het Nederlandse vrouwenvoetbalteam is derde geworden in het vierlandentoernooi in São Paulo. De ploeg van Roger Reijners won gisteren de strijd om de derde plaats met 2-1 van Mexico. Canada won het toernooi. (ANP)