En dit gebeurde er nog in het weekend

Door een grote brand in een parkeergarage in de Amsterdamse wijk IJburg zijn op last van de brandweer zaterdagochtend enkele tientallen woningen ontruimd. Het vuur brak rond acht uur uit en was om kwart over tien geblust, liet de brandweer weten. De bewoners konden nog niet naar huis, omdat de woningen opnieuw aangesloten moesten worden op de openbare voorzieningen. De brand verwoestte twee auto’s en een motor. Veertig andere auto’s liepen rook- en roetschade op. (ANP)

Honden hebben zaterdagochtend in een weiland in het Drentse Drogteropslagen drie schapen doodgebeten en zeven schapen ernstig verwond. Dit meldde de politie Drenthe gisteren. Sporen in de sneeuw leidden de agenten naar een woning waar twee honden werden aangetroffen. In overleg met de eigenaar is besloten de honden te laten afmaken. (ANP)

De politie heeft zondagmorgen vroeg in Maastricht een aantal keren geschoten op de auto van een 19-jarige Rotterdammer, nadat die was ingereden op twee agenten en een patrouillewagen had geramd. Niemand raakte gewond. De man reed slingerend over de weg en reageerde niet op stopsignalen. (ANP)