Sneeuw en gladheid vannacht

Het KNMI waarschuwt voor extreme sneeuwval in het zuiden van Limburg en gladheid door bevriezing in heel Nederland. Tot middernacht kan in Limburg 10 tot 20 centimeter sneeuw vallen. Om 21.37 meldt dagblad De Limburger dat Veolia de bussen van de weg heeft gehaald in Noord- en Midden-Limburg.  In Brabant en Gelderland valt naar verwachting 5 tot 10 cm. In andere delen van het land komt er nog een laagje bij van 1 tot 5 cm. Het noorden van het land houdt het waarschijnlijk droog, maar heeft last van gladheid door bevriezing en sneeuwresten.

Utrecht rijdt weer
Utrecht is sinds het einde van de middag weer per spoor bereikbaar, meldt de NS. Wel waarschuwt de NS voor vertragingen. Eerder vandaag werd Utrecht geblokkeerd door defecte treinen die langs verscheidene perrons stonden. Het effect van de winter zal komende dagen wel merkbaar blijven, meldt de NS. Maandag en mogelijk ook daarna zal er met een aangepaste dienstregeling gereden worden.

Situatie Schiphol verbetert langzaam
De situatie op Schiphol is beter dan de afgelopen twee dagen. “We vliegen meer en alle benodigde banen zijn beschikbaar”, meldt de luchthaven. Er komen vandaag meer vluchten aan en er vertrekken er ook meer dan eerder dit weekeinde. Desondanks moeten reizigers nog altijd rekening houden met annuleringen en vertragingen. De oorzaak kan ook zijn dat de luchthaven op plaats van bestemming niet bruikbaar is omdat overal in Europa veel sneeuw valt. Reizigers van wie de vlucht is geannuleerd wordt nog steeds aangeraden contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij voordat ze naar de luchthaven komen.