Winterweer: alarm ingetrokken, waarschuwing blijft

Sneeuw vlakbij de Coentunnel.
Sneeuw vlakbij de Coentunnel. Foto: Twitter / @hwa77

Het weeralarm en het verkeeralarm werden gisteravond ingetrokken, maar het KNMI, Rijkswaterstaat en de NS blijven waarschuwen voor winters weer, gladheid en vertragingen.

Ook de komende dagen rijden er minder treinen door het winterse weer. De NS besluit naar eigen zeggen tot de aangepaste dienstregeling omdat het winterse weer naar verwachting aanhoudt en zo voorkomen wordt dat alles tot stilstand komt. Op veel stations is extra personeel aanwezig om reizigers informatie te geven.

Gisteren speelde de sneeuw de spoorwegen al flink parten. De hele dag reden in het hele land minder treinen en de NS raadde ‘s middags af nog met de trein te reizen. Ook op de wegen was het een chaos; rond vijf uur stond er ruim 750 kilometer file. De laatste files werden pas na middernacht opgelost.

Het KNMI en Rijkswaterstaat trokken gisteravond respectievelijk om 21:00 en 22:30 het weeralarm en het verkeeralarm in, maar blijven waarschuwen voor sneeuw en gladheid. In Zuid-Holland en Zeeland geldt nog steeds een waarschuwing voor extreem weer, maar ook in de rest van het land blijft het oppassen voor bevriezing en gladheid.

Vandaag maken de sneeuwbuiten even plaats voor wat zon, maar in de avonduren kan het weer gaan sneeuwen. Ook zondag vallen de buien vooral ‘s avonds: eerst sneeuw, later wellicht natte sneeuw en regen.