Kort nieuws Sport

Ajax in Europa League tegen Anderlecht

Rotterdam, 18 dec. Ajax heeft in eerste ronde van de knock-outfase van de Europa League tegen Anderlecht geloot. Ajax begint met een uitwedstrijd. De winnaar van het duel speelt in de achtste finales tegen Spartak Moskou of FC Basel. PSV werd gekoppeld aan Lille. De ploeg uit Eindhoven speelt eveneens eerst uit. In een eventuele volgende ronde is Glasgow Rangers of Sporting de tegenstander. FC Twente lootte het Rubin Kazan, ook eerst voor een uitwedstrijd. Bij winst wacht Young Boys of Zenit Sint-Petersburg. De eerste wedstrijdronde is op 17 februari, de return op 24 februari. (ANP)

Belangrijke zege HSV bij Gladbach

Mönchengladbach, 18 dec. Hamburger SV heeft gisteravond in de Bundesligda de degradatiewedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach met 2-1 gewonnen. De winnende treffer was van Piotr Trochowski. Vlak na de hervatting opende Eljero Elia de score. Twee minuten later herstelde de Belgische international Igor de Camargo het evenwicht. Ruud van Nistelrooij begon op de resevebank. (ANP)