De kersttafel van Jeanine Eek-Keizer

Kerst en de kunst van het tafel dekken. Ontwerpster Jeanine Eek-Keizer kiest voor borden van de rommelmarkt.

Al twintig jaar verzamelt ontwerpster Jeanine Eek-Keizer oud porselein. Bij kringloopbedrijven en op rommelmarkten koopt ze verweesde borden, schalen en soepkommen.

1 Door de losse serviesdelen in verschillende tinten blauw te glazuren en opnieuw te bakken maakt ze er één grote familie van. Te koop vanaf 10 euro.

2 De dierenkandelaars zijn privé-bezit. Eek-Keizer: „Ik zag ze bij een veiling. Hartstikke mooi. Maar volgens mijn man Piet waren ze veel te duur. Met Sinterklaas kreeg ik ze cadeau. Had Piet ze stiekem gekocht.”

3 Oude kristallen glazen van de veiling. Eek-Keizer: „Ik weet niet of ik ze thuis voor mijn eigen kersttafel zou gebruiken. Ik vind hoe de tafel gedekt is niet zo belangrijk. Kerst is voor mij vooral familie. Als iedereen er maar is.”

4 Een oldtimer DAF en fietsen van het Japanse merk Tokyo Bikes, alleen te koop in de fabriek/winkel (twee voetbalvelden groot) van Piet Hein Eek. Jeanine Eek-Keizer: „Het winkelaanbod is overal zo eenvormig. Wij proberen hier echt iets bijzonders te bieden.”

Adres: Halve Maanstraat 30 in Eindhoven, open van maandag tot zaterdag van 10-18 uur.