vandaag

In het nieuws:

In het Zwitserse Nyon vindt vanmiddag de loting plaats voor de knock-outfase van de Champions League en de Europa League. Namens Nederland horen FC Twente, Ajax en PSV wie hun tegenstanders worden in de zestiende finale van de Europa League.

Prins Friso reikt de Prins Claus Prijs uit aan de Algerijnse uitgever Barzakh Editions. Koningin Beatrix, prins Willem Alexander en prinses Máxima zullen de ceremonie in het Koninklijk Paleis in Amsterdam bijwonen.

Bewoners van Bonaire gaan vandaag stemmen over de recente opheffing van het land. In een referendum stemmen ze voor of tegen de status van Bonaire als speciale gemeente van Nederland. Het referendum had al aan het begin van dit jaar plaats moeten vinden, maar is meerdere keren uitgesteld. Nederland heeft aangegeven de uitslag te negeren.