Klassieke muziek

Kamermuziekfestival

Utrecht Janine Jansen is artistiek leider van het Internationaal Kamermuziekfestival van 26 t/m 30 december, dat zich op diverse locaties afspeelt met Leidsche Rijn en Leeuwenbergh als centra van het festival. Dinsdag 28 december treden Piotr Jasiurkowski (viool) en Esther Pouch (piano) op in de Fundatie van Renswoude onder de noemer ‘Verborgen Juwelen’. Woensdag 29 december is er een Middagconcert met Janine Jansen e.a. in de Leeuwenbergh.

Inl: www.kamermuziekfestival.nl

Weihnachts Oratorium

Naarden Al dertien jaar staat traditiegetrouw Bachs meesterwerk het Weihnachts-Oratorium in december bij het Combattimento Consort op het programma. Voor de concerten in Naarden zijn er nog kaarten. In zes delen verklankt Bach in recitatief, aria en koraal het kerstverhaal, zoals dat wordt beschreven in de evangeliën van Mattheüs en Lucas. Bach maakte voor dit werk, dat hij schreef voor Kerst 1734, gebruik van enkele wereldlijke cantates, die hij in de jaren daarvoor had gemaakt. Dirigent: Jan Willem de Vriend. M.m.v. Nienke Oostenrijk (sopraan), Cécile van de Sant (alt), James Elliot (tenor), Maarten Koningsberger (bas).

17 dec 19u30 Grote Kerk Naarden. Res. via www.combattimentoconsort.com. Kaarten ook bij Free Record Shop en Van Leest. 22 dec 20u15. Musis Sacrum Arnhem. Inl: www.schouwburg-arnhem.nl

Wishful Singing

Amsterdam Wishful Singing is een Nederlandse vocale meidengroep gevormd door Marjolein Stots, Anne-Christine Wemekamp, Marjolein Verburg, Suzanne Verburg en Annemiek van der Ven. Op knalblauwe pumps zingen ze de wereldpremière van Turris Babel van de Nederlandse componist Patrick van Deurzen. Verder in het van stijl en taal wisselende programma volksliederen uit Finland en Slovenië en traditionele kerstliederen uit Duitsland, Nederland en Engeland. Na afloop is er warme wijn en christmas cake.

Za 18 dec om 14u in de Noorderkerk. Res 020-6204556 & www.noorderkerkconcerten.nl

The Gents

Middelstum, Norg en Eindhoven Vocaal ensemble the Gents brengt kerstsfeer in het noorden en zuiden van Nederland. Op 18 en 19 dec zijn er concerten in Middelstum en Norg. In de week voor Kerst worden twee concerten gehouden in het Muziekgebouw in Eindhoven. Naast kerstrepertoire van de cd Follow that star wordt het Magnum Mysteriumbezongen in werken van Tomas Luis da Victoria en Morten Lauridsen.

In Middelstum, Norg en Eindhoven. Inl: www.thegents.nl