Kerstcircussen

Wereldkerstcircus

Amsterdam Tot en met 2 januari is Theater Carré het toneel voor het Wereldkerstcircus. Op dit internationale circusfestival treden de beste artiesten uit alle delen van de wereld op, zoals clown David Larible.

Er zijn acts met prachtige paarden en er vliegen papegaaien over de hoofden van het publiek. Ook zijn er circusrondleidingen die bezoekers een kijkje achter de schermen bieden.

Inl: www.theatercarré.nl

Kerstcircus Den Haag

Den Haag Op dit Kerstcircus zijn onder meer optredens te zien van The Markevich Comedy Capers: zeven komische cascadeurs uit Rusland, die de grootste fiets ter wereld bestormen. Ook uit Rusland is The Wladimir Kovalev Group: twaalf acrobaten vliegend vanaf een zwevend plafond.

Er is dressuur met Siberische kamelen en een Afrikaanse olifant. De grappige noot komt van het Russische paar Igor & Marina Markevich met een komische hondenrevue. Last but not least: de wereldberoemde clown Oleg Popov met het beste uit zijn 60-jarige carrière.

De muziek wordt verzorgd door het Bolsjoi Circus Orkest.

17 dec t/m 2 jan. Malieveld Inl: www.kerstcircusdenhaag.nl

Wintercircus Royal

Dordrecht Hoog in de nok van de grote circustent hangt een enorme mobile. Het Magic Mobile Ensemble haalt al zwaaiend en slingerend ijzingwekkende acrobatische toeren uit.

De familie Siemonet van circus Baring vertoont in de piste hoge dressuur op witte paarden. In het Exoten Tableau van Manuel Frank figureren kamelen, exotische runderen, lama’s en alpaca’s

Van 22 dec t/m 2 jan. Inl: www.circusroyal.n

Cirque d’Hiver

Roermond In het Theaterhotel De Oranjerie is het traditionele wintercircus. Een bijzondere act is die van Akhmed die bijna 10 minuten opgesloten zit in een bak onder water.

Verder komt het Trio Mikheevs met een balanceeract aan een ring. Herbert DeLarott goochelt met mens en dier. Kattenartiest Darja acteert met reuzenkatten en minihondjes. Op 9 december is traditioneel het Grand Gala du Cirque .

Van 25 t/m 30 dec. Inl: www.circusroermond.nl

Louis Knie

Utrecht Spanning, sensatie & romantiek tijdens circus Louis Knie. Er is luchtacrobatiek, zijn paarden en uiteraard clowns (onder meer Mathieu uit Frankrijk) en buiksprekers.

Trio Aphelion uit de Oekraïne toont zijn spectaculaire krachtacrobaten.

17 t/m 2 jan. Inl: www.wintercircusutrecht.nl