Robert M. niet besmet met soa

Amsterdam 14-12-2010 Huis van Robert M. is dichtgetimmerd en wordt door de politie bewaakt Foto NRC H'Blad Maurice Boyer
Amsterdam 14-12-2010 Huis van Robert M. is dichtgetimmerd en wordt door de politie bewaakt Foto NRC H'Blad Maurice Boyer Het huis van Robert M. en zijn partner wordt bewaakt door de politie. Foto Maurice Boyer

Robert M. is niet besmet met hiv, hepatitis B of syfilis. Dat meldt het Openbaar Ministerie na medische tests bij de hoofdverdachte in de zedenzaak.

Enkele andere nieuwsfeiten op een rij:

  • Bij Albert Drent, directeur van kinderdagverblijf Het Hofnarretje, zouden regelmatig thuis slaapfeestjes zijn geweest, meldt AT5.
  • Robert M. verkondigt al sinds zijn tienerjaren theorieën over de juiste opvoeding van kinderen. Dit blijkt uit publicaties op Letse websites en een interview in een Letse krant.  M. profileert zich in die publicaties als een bevlogen pedagoog. Zo verweet hij op een Letse website over kinderrechten ouders een gebrek aan tederheid. De arrestatie van M. heeft ook in Letland geleid tot veel ophef.
  • Bij het huis van M. en zijn partner staat sinds vanmorgen een mobiele politiepost.
  • De echtgenoot van M., de 37-jarige Richard O., blijkt de beheerder van  de website boyhood-magazine.org. Volgens de organisatie Stopkinderseks is dat een kinderpornosite. De site is uit de lucht.

Is Robert M. schuldig vóór zijn proces?