Zuid-Koreaans schip zinkt: vermoedelijk 22 doden

Vanochtend zijn zeker vier vissers om het leven gekomen toen een Zuid-Koreaanse schip zonk voor de kust van Antarctica. Achttien mensen worden nog vermist.

Het Zuid-Koreaanse vissersschip dat zonk voor de kust van Antartica op archiefbeeld.
Het Zuid-Koreaanse vissersschip dat zonk voor de kust van Antartica op archiefbeeld. Foto Reuters

Vanochtend rond 06.30 uur zijn vermoedelijk 22 vissers om het leven gekomen toen een Zuid-Koreaanse schip zonk voor de kust van Antarctica.

Het schip had 42 mensen aan boord. Twintig vissers zijn levend uit het water gehaald door een ander Zuid-Koreaans schip. Volgens reddingswerkers is de kans klein dat de vissers het ijskoude water overleven. De watertemperatuur is rond de 2 °C.

Schepen in de buurt van de rampplek zijn opgeroepen zo snel mogelijk te komen helpen zoeken naar overlevenden. Ook een vliegtuig is ingezet.

Volgens een woordvoerder van de kustwacht in de Zuid-Koreaanse stad Busan, de thuishaven van het schip, zijn acht Zuid-Koreanen, acht Chinezen, elf Indonesiërs, elf Vietnamezen, drie Filipijnen en een Rus aan boord.

Het schip zonk 1.150 mijl ten noorden van McMurdo Station, een Amerikaans wetenschaps- en onderzoekscentrum op Ross Island, Antartica.


Grotere kaart weergeven